Erkeklere doğum izni

Bebeği olan babaların babalık izni kaç gün olduğunu merak edenler için 2015 iş kanunu yasasına göre cevaplayacağız. Babalık izni kaç gün ...
 

Bebeği olan babaların babalık izni kaç gün olduğunu merak edenler için 2015 iş kanunu yasasına göre cevaplayacağız.

Babalık izni kaç gün

Baba olanları sevindirecek yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeleri sırasıyla sizlerle paylaşacağız.
Yeni babalar için 5 gün ücretli izin hakkı hayata geçirildi. 
Yeni düzenlemeye göre, engelli çocuğu bulunan işçiye çocuğunun tedavisi için yılda 10 gün ücretli izin hakkı da tanındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  açıkladığı, "eşi doğum yapan işçilere 5 gün ücretli izin verilmesi"ne dair düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

4857 Sayılı İşçi Kanunu'nda yapılan düzenleme ile işçiye, eşinin doğum yapması halinde, beş gün ücretli izin hakkı getirildi.

Yasaya, "işçiye, evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde üç gün, eşinin doğum yapması halinde ise beş gün ücretli izin verilir" ibaresi eklendi.

Babalık iznine hafta sonları (Cumartesi, Pazar) dahilmi?

Düzenlemeye göre, cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatiller, 5 günlük izne dahil edilmeyecek. Dolayısıyla doğum izni 7 güne hatta bazen bayramların da ilave edilmesiyle daha da uzayabilecek.

"İşçilerin "en az yüzde 70 engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar ücretli izin verilir"ibaresi de düzenlemede yer aldı.

Babalara doğum izni resmi gazetede
Her baba doğum esnasında eşinin yanında olmak ister zaten olması gerekende o değil mi size en çok ihtiyaç duyduğu zamanda iş veren tarafından pürüz çıkartılabiliyor her iş veren kendini düşünür ve mutlaka işlerin yoğunluğunu bahane ederek sizin doğum izni kullanmanıza engel olmaya çalışır. Bu haklarınızı korumak için çeşitli yasalar çıkartılarak işçinin hakkı koruma altına alınmıştır. Artık kanunen babalarda doğum izni kullanabilecek.
Erkeklere doğum izni Erkeklere doğum izni Reviewed by Blogger on 03:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Kizlarasor.net - Kızlara, Erkeklere Sorulabilecek Kısa Sorular ve Hediye Önerileri. Blogger tarafından desteklenmektedir.