Karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırma (Evi karınca basması)

Özellikle köylük yerlerde kasabalarda yaşan ve sadece yazları karşılaşılan sorunlardan bir tanesi evi karınca basmasıdır. Evi karınca basma...
 

Özellikle köylük yerlerde kasabalarda yaşan ve sadece yazları karşılaşılan sorunlardan bir tanesi evi karınca basmasıdır. Evi karınca basması berekettir derler ama ne kadar bereketli de olsa bazen insanı çileden çıkartabiliyorlar. Kendi yaşamış olduğumuz bir olaydan örnek vermek istiyorum hemen ardından da çözüm önerilerinde bulunacağım. Köyde eskiden mutfak olarak kullandığımız bir oda da yaz aylarında sürekli karıncalar olur yerden tavana doğru binlerce karınca oluyor o kadar çok oluyor ki bazen duvar bile gözükmüyor. İlk zamanlar dokunmuyordum ama ne zaman dolaba saldırmaya başladılar evdeki tüm tatlı ürünlerine saldırmaya başladılar ki çok aşırı derecede rahatsız olmaya başladık ailece, çünkü yemek yerken bile rahat bırakmıyorlardı. Karıncaları öldürmeden uzaklaştırmak istedim ilk önce denediğim şey elektrik süpürgesiyle çekmek oldu sanırım bunu herkes denemiştir ama ne yazık ki bu yöntem işe yaramıyor sadece geçici bir çözümdür bu, daha sonraki aşamada baktım olmuyor etrafı iyice yıkadım ve tuz serptim yaşlı teyzeler hep öyle derdi tuzu sevmiyor karıncalar ama işe yaradı mı derseniz ne yazık ki yaramadı karınca istilasından kurtulamadık bunun üzerine artık bıkkınlık geldi sağdan soldan çeşitli kaynaklardan araştırdım ve karıncaları öldürmeden evinizden, odanızdan uzaklaştırabileceğiniz bir yöntem keşfettim bu konu hakkında sizlerle bilgi vermeye çalışacağım umarım faydası olur.

Karınca basmasına karşı yapılabilecekler

Bu arada hiç zayiat vermeden karıncalardan kurtulamazsınız bunu göze alarak yöntemleri uygulayınız sonra vebali benim boynumda olmasın ben denedim ve işe yaradı isteyenler deneyebilirler;
Talk Pudrası; karıncalardan kurtulmanın en basit ve kesin çözümü Talk Pudrası dır. Evet yanlış duymadınız bildiğimiz Bebeklerin altı pişmesin diye sürülen Talk Pudrası.
Karıncıların bulunduğu yerlere talk pudrası serpin yani çocukların altına sürülen pudradan bahsediyorum serin ve bekleyin karıncalar ufaktan odanızı terk etmeye başlayacaktır. Bu yöntemi kullanarak karıncalara zarar vermeden ve günaha girmeden karıncıları evden uzaklaştırabilirsiniz.
Nane yağı;  aktarlarda satılan nane yağını bir kartona sürerek onların en çok geldikleri alana koyduğumuzda keskin nane kokusunun karıncaları  kaçırdığını göreceksiniz.

Karıncaları uzaklaştırmanın doğal yolları

Karıncaların sevmediği bazı maddeler;
- Nane yaprakları; taze veya kuru
- Lavanta yağı
- Karanfil; kuru veya yağı
- Kafur yağı
- Defne yaprağı
- Sarımsak
- Limon suyu
- Kahve telvesi
- Sirke

Karıncaları öldürmeden kaçırabilmek için fazı önerilerde bulunduk umarım sizler için faydalı olur önerileriniz için yorum yazmayı unutmayın sağlıklı günler dileriz.
Karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırma (Evi karınca basması) Karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırma (Evi karınca basması) Reviewed by Blogger on 00:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Kizlarasor.net - Kızlara, Erkeklere Sorulabilecek Kısa Sorular ve Hediye Önerileri. Blogger tarafından desteklenmektedir.